KUR’AN’DA KÂBE’NİN KOORDİNATLARI




          Sırlar kitabı Kur’an’ın ışığında yukarıda Kabe’nin manyetik bir alana sahip bulunduğunu ve dünyanın merkezini oluşturduğunu anlatmıştık. Şimdi sizlere Kabe’nin başka bir sırrını anlatalım. Yukarıdaki yazımızda dünyanın coğrafik açıdan enlem ve boylama bölündüğünü söylemiştik. İşte bu enlem ve boylamların tarifine koordinat denilmektedir. Şimdi öncelikle Kabe’nin enlem ve boylam açısından Kabe’nin koordinatlarını ele alalım;

Kâbe’nin Koordinat Bilgilerine Göre;

Derece           :           21

Dakika           :           25

Coğrafik olarak Kabe’nin enlem ve boylam koordinatları 21 derece ve 25 dakikadır ölçümlerde bu şekilde bulunmaktadır.

Şimdi Kur’an’da Kabe’den bahseden ilk ayetlere göz atalım;


BAKARA SURESİ / 2

Ve iz cealnel beyte mesabetel lin nasi ve emna, vettehizu mim mekami ibrahime musalla, ve ahidna ila ibrahime ve ismaile en tahhira beytiye lit taifine vel akifine ver rukkeis sucûd.

Hani, biz Kâbe’yi insanlara toplantı ve güven yeri kılmıştık. Siz de Makam-ı İbrahim’den kendinize bir namaz yeri edinin. İbrahim ve İsmail’e şöyle emretmiştik: “Tavaf edenler, kendini ibadete verenler, rükû ve secde edenler için evimi (Kâbe’yi) tertemiz tutun.

Kur’an’da Kabe kelimesinin geçtiği ilk ayet Bakara suresinin ikinci ayetidir ve bu durum bize bir sırrın daha kapılarını açmaktadır. Şifre içinde şifrelerin bulunduğu bu mucizevi kitap aslında Bakara suresine Kabe’nin koordinatlarını koymuştur. Nasıl mı?

Bakara suresi Kur’an’ı Kerim’de resmi sıralamaya göre numaralı sure olmaktadır. Bu numaralı sure olan Bakara suresinin 125. ayetinde ise ilk defa burada Allah Kabe’den bahsetmektedir. Dolayısı ile elimizde iki sayı mevcuttur, bunlar;

ve 125 sayılarıdır.

Şimdi bu sayıları tekrar ele alalım;

2          numaralı suresinin
125     numaralı ayeti

Kur’andan elde ettiğimiz sayılardır ve Kabe’nin coğrafik enlem ve boylam açısından koordinatları ise yine;

21 derece ve 25 dakika boylam olmaktadır.

Kur’an’a göre Kabe’nin geçtiği sure ve ayet                                        2 125

Kabe’nin derece ve dakika açısından koordinatları                            21 25


Bununla birlikte asıl Kuzey enlemi 21:42 olarak bilinmektedir. Peki, bu sayı neyi ifade etmektedir? Şüphesiz bu sayıda da bilimsel bir mucize mevcuttur.(84) İnceleyelim;

BAKARA SURESİ / 142

Se yekulus sufehau minen nasi ma vellahum an kibletihimulleti kanu aleyha, kul lillahil meşriku vel mağrib, yehdi mey yeşau ila siratim mustekîm.

Hani, biz Kâbe’yi insanlara toplantı ve güven yeri kılmıştık. Siz de Makam-ı İbrahim’den kendinize bir namaz yeri edinin. İbrahim ve İsmail’e şöyle emretmiştik: “Tavaf edenler, kendini ibadete verenler, rükû ve secde edenler için evimi (Kâbe’yi) tertemiz tutun.”

İşte burada da görülmektedir ki yine Kur’an’ın 2 numaralı suresi olan Bakara suresinin 142. ayeti bize yeni bir sırrı vermektedir.

Kur’an’a göre Kâbe’nin geçtiği sure ve ayet                                        2 142

Kabe’nin Coğrafik Kuzey Enlemi                                                         21,42


O’nun Sırrı bu kadarla da sınırlı değildir elbetteki, yine bilimsel bir veriyi sizlere sunalım ve bir sırrın daha ortaya çıkışına tanıklık edelim.

İslam dinine inanan her birey, manyetik bir alana ve derin bir maneviyata sahip olan Kabe şehrine, dünyanın merkezine yolculuk eder. Burada ki amaç şüphesiz dinsel görevleri olan Hac görevlerini yerine getirmek içindir. Hac görevlerini getirmek için gittikleri yer Kabe’dir ama Kabe’nin bulunduğu şehir ise Mekke şehridir. Bu nedenle Mekke şehride önemli bir yere sahiptir.

İşte yukarıda da bahsettiğimiz üzere Mekke şehri coğrafik olarak 22. enlem üzerinde bulunmaktadır. Peki bu 22 rakamı bize neyi temsil etmektedir. İşte tam burada O’nun Sırrı ortaya çıkmaktadır. Nitekim sanki uluslar arası standartlara göre coğrafik olarak Hac görevinin yapıldığı Mekke şehrinin 22. enlemde bulunan yerini işaret edercesine Hac sureside resmi sıralamaya göre 22. sırada yer almaktadır. (85)

Hac Bölgesinin Coğrafik Koordinatı            :           22

Hac Suresinin Resmi Sıralamadaki Yeri         :           22

İşte yaratıcının matematiksel kodlarla düzenlediği mucizeler kitabı Kur’an, böylelikle bilimsel bir veriyi daha gözler önüne sermiştir.

Sizce bu sonuç bir tesadüfmüdür? Bizce bu sonuç açıkça O’nun Sırrı’dır.

KURSAD BERKKAN

Not : ONUN SIRRI isimli ilk deneme ve amatörlük kitabımızdan bir bölüm...