ARMAGEDDON NEDİR?

Armageddon: Kelime İbranice bir kelimedir ve orjinali ise Har-Megiddo kelimesidir. Ancak zamanla Armageddon kelimesine dönüşerek günümüzdeki halini almıştır. Megiddo aslında bir vadinin ismidir ve yüksekçe bir yer olmasından dolayı İbranice dağ anlamına gelen kelimesini ek olarak almıştır yani "Megiddo Dağı" anlamını vermektedir. 

Antik dönemlerde Megiddo Vadisi bölgede hüküm süren toplulukların askeri yönetim yerleri olduğu gibi adeta zafer kalesi olarak da düşünülmüştür. Ezrael toplumunun Kenan diyarlıları bu vadiye sahip oldukları için pek çok düşman kuvvetlerini vadi sahibi olmalarından ötürü yendiklerini iddia etmişlerdir. 

I. Dünya Savaşı sırasında İngiliz General Ailenby Türk kuvvetlerini Megiddo vadisine sahip olduğu için mağlum ettiğini beyan etmiştir. 

Bunun yanı sıra Siyonist Yahudi'ler ise bölgeye azami ehemmiyet gösterir ki bölgede Kral Süleyman'ın hüküm sürdüğüne, Megiddo vadisinde askeri karargahını bulundurup yönetmesinden ötürü dünya üzerinde bmüyük bir kudrete sahip olduğuna inanırlar. 

İlginçtir Siyonistler kerameti ya Megiddo isimli bir dağda, ya Solomon Tapınağı isimli bir yapıda ya da bir yüzükten Hz.Süleyman'ın kudret aldığını düşünmekten vazgeçmezler. 

Yine köklü bir inanışa göre dünyanın son savaşının olacağına inanılan yer işte bu Megiddo vadisinde gerçekleşeceği söylenen batı dünyasında Armageddon, İslam toplumunda ise Melhame-i Kübra olarak adlandırdıkları savaşın adıdır. 

ARMAGEDDON isimli yeni kitabımızdan kısa bir bölüm...

Yorum Gönder

0 Yorumlar