VATİKAN'IN SAKLADIĞI GİZEMLİ KİTAP

 



* Alman arkeologu Schilemann, "Tiahuanaco" isimli harabeleri keşfetmişti. 

* Bu harabelerin bazılarında kazılı halde bulunan hiyeroglifler esrarengiz bilgiler veriyordu. 

* Bu bilgilere göre gökyüzünden insanlar gelmiş ve yerli halka kültür, gelişme, tarım gibi ihtisas alanları öğretmişlerdi. 

* Aynı tabletler bir sır daha veriyordu. Yer altı şehri kurulmuştu ve burada önemli hazineler vardı. 

* Fransız kaşif Alcide d'Orvigny bölgede araştırma yaptığı sırada bir efsane gözüyle bakılan inanılmayan yer altı şehrini bulduğunu açıkladı. 

* Bilim dünyası ve arkeologlar camiası adeta şok geçirmişti. Gökyüzünden geldiği söylenen adamların kurduğu yer altı şehri gerçekti. 

* Fransız kaşif resimlerde yayınladı tüm dünyanın tarihçileri, bilim adamları, kaşifleri, arkegologları bu inanılmaz keşfin peşine düşmüştü ancak Fransız kaşif ihtiraslarına yenildi ve yer altı şehrinin kapısını gizlediğini duyurdu. Maddiyat edinme peşine düşmüştü... 

* Daha sonra Fransız kaşif tüm sırlarını tarihçi Gonzoles de la Rosa isimli kişiye aktardı ve garip bir şekilde aynı yıl hayata gözlerini yumdu. 

* Tarihçi Gonzales bu bilgileri kitabında anlatacağını duyurdu ancak o raddeden sonra başına gelmeyen kalmadı. 

* Bütün belaları atlattı ve kitap için bir matbaa ile anlaştı. Kitap matbaaya verildi ve kitabın basılacağı gece matbaa bir yangında kül oldu. 

* Bunun üzerine Tarihçi Gonzales'den uzun süre haber alınamadı, kabuğuna çekilmişti ve aradan 3 yıl geçtikten sonra kanser hastalığına yenik düşerek hayata gözlerini yumduğu açıklandı. 

* Ancak ölümünden sonra kitabı tartışma konusu oldu ve ortalığın karışması, basının da yoğun şekilde üzerine gitmesi üzerine Vatikan bir açıklama yaptı ve kitabın kendilerinde güvenlik sebebiyle "Gizli" kasada tutulduğunu duyurdu. 

* Vatikan bu kitabın ve yer altı şehri hakkındaki sırların tarihsel bir konu olduğunu ancak yine de toplumun bunları duymak için yeterli kültürel seviyede olmadığını iddia ediyordu. 

* Gizlenen bir çok gerçek gibi, bu gerçek de sır olarak Vatikan'ın gizemli kasalarında kalmaya devam ediyor...